Malzemeler
- 200 g mısır unu
- 140 g bardağı buğday unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı yayık ayranı
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı kabuksuz tuzlu fıstık
- 60 ml kanola yağı
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Hazırlanışı
- Unlar, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kaba alarak karıştırın.
- Ayrı bir kapta yayık ayranı, köri, zerdeçal, tuzlu fıstık, kanola yağı ve yumurtaları karıştırıp unlu karışıma ekleyin.
- Eritilmiş tereyağını da ekleyip yoğurun.
- Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak fırın kabına alın.
- Önceden ısıtılmış 235 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Ilık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder