Sebze Çorbası



Kış geliyor, havalar soğudu. Soğuk havalarda sofrada en çok aranan şey hiç şüphesiz çorbadır. Biz çok çorba tüketen bir aile olarak favorimiz mercimek çorbası. Önceden tarifini verdiğim sarımsaklı mercimek çorbası yerine son zamanlarda sos olarak sadece erimiş tereyağında pulbiber ve nane kullanıyoruz.

Biraz her zamankinden farklı olsun diye biraz da geçenlerde yaptığım pancar sarmasından kalan kökleri değerlendireyim diye sebze çorbası yapmak istedim. Yine mercimek çorbasındaki gibi sumak ekşisiyle birlikte yedim ve çok sevdim. Özellikle çocuklar için harika bir alternatif (gerçi böyle bir çorbayı hemen her anne biliyordur). Et suyu veya tavuk suyu ile yapılsa daha güzel olurdu, bende hazırda olmadığı için normal su kullandım.


Malzemler:
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1-2 adet pancar kökü (ıspanak kökü de olabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı mercimek
  • su(varsa tavuk veya et suyu), tereyağı, tuz, karabiber, pulbiber, nane, sumak ekşisi (veya limon suyu)
Hazırlanması:
  • Sarımsak ve pancak kökünü minik minik doğrayıp tencereye alın, geri kalan sebzeleri rendeleyin.
  • Mercimeği yıkayıp ekleyin ve üzerini bastırıp çok az geçecek kadar su koyup ocağa alın
  • Piştikten sonra blendırdan geçirin, tuzunu, karabiberini ve ekşisini atın.
  • Bir tavada tereyağını eritin, eriyen yağa biraz pulbiber ve nane ekleyip çorbanın yüzüne dökün.

Yorumlar