Vişneli ve limonlu muffin



Evet aylar sonra bloguma yeni bir tarif ekleyebildiğim için mutluyum :) Aslında bu bir blog denemesi, tarif Cafe Fernando'dan Frambuaz ve limonlu muffin. Ben geçen seneden kalma vişnelerimle yaptım. Ancak kullandığım vişne dondurulmuş vişne değil, annemin meyve suyu hazırlamak için kullandığı vişnelerden kalan taneler, yani biraz şekerli ve pişmiş vişne taneleri. Dün gelen misafirim için hazırladım, yapmışken fotoğrafını da çekip eklemek istedim. Yalnız limonun haricinde vişne de kullanıldığı için ekşi tatları sevenler için uygun bir tat oldu.

Malzemeler
  • 275 gr yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı (300 gr) un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr dondurulmuş frambuaz, çözülmemiş (ben 3/4 su bardağı vişne kullandım)
  • 2 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
  • 3/4 su bardağı şeker
Hazırlanması:
  • Bir kapta yoğurt,sıvıyağ ve yumurtanızı çırpın
  • Şekerin içine rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip elinizle ovun
  • Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve içine vişneleri ekleyip karıştırın
  • Unlu karışımın içine şekeri de ekleyip karıştırın
  • Katı malzemenin içine tek seferde sıvı malzemeyi ekleyip sadece un kaybolana kadar çok az karıştırın ve muffin kalıplarına doldurun
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirin

Yorumlar