Soğan Yahnisi



Blogumdaki yemekleri takip ediyorsanız eğer Gaziantep'in yemeklerde ekşiyi ne kadar çok sevdiğini ve kullandığını siz de farketmişsinizdir. Bu yemekte ekşili yemeklere çok güzel bir örnek.

Geçen hafta bahsedip övdüğüm yemek karşınızdaki. İsim ve fotoğraf sizi pek heyecanlandırmayabilir ama tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben de yemek önüme ilk geldiğinde yememeyi bile düşünmüştüm, aslında soğan kebabını çok severim ama soğanın sulu yemeği çokta cazip gelmemişti ama yerken bayıldım, kısa süre sonra da tekrarını istedim. Pişmiş soğanı seviyorsanız eğer ekşili olan bu yemeği siz de seveceksiniz.

Soğan Yahnisi
Malzemeler:
  • 1/2 kg. arpacık soğan
  • 200 gr. kuşbaşı et
  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yağ,tuz, karabiber, nar ekşisi (yoksa sumak ekşisi veya limon tuzu da olur)
Hazırlanması:
  • Eti yağda yağda kavurun, salçasını ekleyip biraz da onunla kavurup üzerini su ile tamamlayıp pişirin.
  • Üzerine her iki ucunu kesip bütün kalacak şekilde soyduğunuz soğanları ve pişmiş nohutunu ekleyin.
  • Tuzunu, karabiberini ve ekşisini de tamamlayıp soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pirinç pilavı ile servis edin.
Hem çok basit hem de çok lezzetli bir yemek, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yorumlar