Fındıklı-Tarçınlı Minik Kurabiye



Bu tarif bloggerların 1.5 sene önce gittiği piknikten beri aklımda. Baya uzunca bir süre ama son 1,5 yıldır mutfağımda mecburi şeylerin haricinde çok birşey yapmadığım için benim açımdan doğal bir süre gibi geliyor. Geç olsunda güç olmasın sözünce bu geç tanıdığım ama yapması kolay, yemesi güzel kurabiyeyi sizlere de tavsiye ederim. Eğer bu tarz bir kurabiye yapmak istiyorsanız kaçırmayın. İçindeki fındık sayesinde kurabiyenin harika bir tadı var. Ben tarçınsız halini daha çok sevdiğimi söylemeliyim ama tarçınlı da güzel oluyor. En kısa zamanda tekrarını yapacağım.

Tarifi Ayşem'den aldım. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ben tabii ki kendi arşivimde de olması için buraya da kaydediyorum tarifi.

Malzemeler:
  • 250 gr margarin (oda sıcaklığı)
  • 2,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2,5 çorba kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanması:

Fırın 170 derecede fansız olarak ön ısıtma yapılır. Tarçın ve pudra şekeri dışında bütün malzeme yoğurulur. Yaklaşık 30dk. oda sıcaklığında dinlendirilir. Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine küçük toplar halinde şekil verilerek yerleştirilir. Fırında 30dk. pişirilir. Süre sonunda fırından çıkarılır. Ilınınca tarçın ve pudra şekeri karışımına bulanır.

Yorumlar