Mandalinalı kek



Bu keki yıllardır her kış birkaç kez mutlaka yaparım. Dokusu yumuşak, mandalina suyu sayesinde lezzetli bir kek. Aslında muffin olarak yapıyordum ama bu sefer fazla yapmak istediğimden 2 ölçü yapıp delikli kek kalıbımda pişirdim. Tarifi yıllar önce blogumu ilk açtığım sıralarda eklemiştim ama şimdi yine tekrarlamanın iyi olabileceğini düşündüm.

Siz de kışın en azından bir kere turunçgilleri kullanarak bir kek yapmalısınız...

Orjinal tarifi vereceğim, bu ölçülerle 12 adet muffin çıkıyor.

Mandalinalı kek(muffin)

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • ½ bardak şeker
  • ½ bardak sıvıyağ
  • ½ bardak mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 bardak un
  • 1 paket vanilin
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (ceviz de olur)
  • Portakal kabuğu rendesi.

Yapılışı:
  • Yumurtaları ve şekeri çırpın
  • Üzerine vanilya,mandalina suyunu, hindistan cevizini,yoğurt, yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta karıştırdığınız un ve kabartma tozunu karışımın üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı yağladığınız muffin kalıplarınıza dökerek 180 derecede pişirin.

Yorumlar