Patlıcan Tavası

Diğer posta gelen yorumlarda teknik bir sorun oluştu, onay veremiyorum. O yüzden yeni bir post açtım. Diğerine yorum yapan arkadaşlardan özür diliyorum.



Yazın en çok tüketilen sebzelerinden biri patlıcan. Bu hali ise kızartması ile yapılan şakşukaya harika bir alternatif. Üstelik yağı azaltılarak diyet yemeği olarak bile tüketilebilir. Ama yağ azaldıkça lezzetinin de azalacağını unutmamak gerek.



Patlıcan Tavası

Malzemeler (2 kişilik):
  • 1 adet kemer patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanması:
  • Patlıcanı alacalı soyup kızartmalık gibi halka halka doğrayın
  • Soğanı halka halka doğrayın
  • Domates ve biberi dörde bölüp doğrayın
  • Sarımsakları 2-3 parçaya doğrayın
  • Tüm malzemeyi yayacak büyüklükte bir tepsiye alın
  • Bir kasenin içinde salça, tuz ve baharatların üzerine suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Sosu malzemenin üzerine döküp elinizle harmanlayıp tepsiye yayın (patlıcanlar üst üste gelmesin)
  • 190 derece ısıtılmış fırında arada karıştırarak pişirin.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar