Yalancı Çerkez Tavuğu



Daha önce hiç çerkez tavuğu yememiştim ama Bursa'da Çiğdem'in yaptığı bu lezzeti o kadar çok beğendim ki en kısa zamanda ben de hemen denedim. Gerçekten çok güzel oluyor.

Bu tarifle Çiğdem 2009 yılında Lezita'nın yaptığı 'Tavuk Yemekleri Yarışması'nda dereceye girip Tavuk Yemekleri Kitabında yer almış.

YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 2 tane defne yaprağı
  • 4 tane karabiber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane közlenmiş patlıcan(irice olursa iyi olur)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • tuz,toz karabiber
  • Üzeri için;tereyağı ve kırmızı biber (istediğiniz miktarda)

Hazırlanması:
  • Tavuk göğsünü,defne yapraklarını ve tane karabiberleri iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyarak haşlıyoruz.
  • Diğer tarafta ceviz ,sarımsak ve tuzu incecik olacak şekilde rondoda çekiyoruz.
  • Patlıcanları da ayrıca rondoda çekerek inceltiyoruz.
  • Çukurca bir kapta yoğurt,mayonez,cevizli karışım,patlıcan ve galeta ununu iyice karıştırıyoruz.Karışım çok koyu olursa soğuyan tavuk suyuyla inceltebiliriz.
  • Haşlanmış tavuklarımızı soğutup küp küp doğruyoruz.(mutlaka bıçakla doğrayın.Öteki türlü iplik iplik pekte hoş olmuyor)
  • Bütün malzeme iyice karışana dek uğraşıyoruz.Karışımı servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı biberli tereyağını gezdiriyoruz.

Yorumlar