Yufkalı, Lor Peynirli Omlet



Bu tarif ramazandan hemen önceki haftasonu kahvaltısından kalma ama sahur sofralarında da çok iyi olacağını düşünüyorum. Daha önce verdiğim yumurta pizzanın farklı bir versiyonu.

Tarifin orjinali Açık Büfe'den. Ben yıllardır yapıyorum bu tarifi ama artık göz kararı, elime ne geçerse koyuyorum. Buraya orjinal tarifi ekliyorum.

Yufkalı, Lor Peynirli Omlet

Malzemeler:
  • 1,5 adet hazır yufka
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • tuz
Hazırlanması:
  • Sivri biberleri ince halkalar halinde doğrayalım.
  • Yumurtaları bir kaseye kırıp iyice çırpalım.
  • İçine süt, lor peyniri, yeşil biber ve tuz ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Yufklaları elimizle küçük küçük kopararak yumurtaların içine atalım.
  • En son halka halka doğradığımız bir adet kırmızı biberi katalım.
  • Karışımı 5-6 dakika içini çekmesi için bekletelim.
  • Büyükçe bir tavaya tereyağını koyup eritelim. Üzerine karışımı dökelim. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Altı kızaran omleti kapak yardımıyla çevirelim ve diğer yüzünü de kızartalım.
  • Pizza gibi dilimleyerek servis edelim.
Bu da Rabia ile ramazandan hemen önceki kahvaltı soframız..



Yorumlar