Susamlı Çörekotlu Tuzlu Kurabiye



9 günlük yoğun bir tatil geride kaldı. Bayram öncesi, sonrası ve bayramın kendisi de misafir ağırlamalar ve gezmelerle geçti. Şimdi artık eski düzenimize dönüyoruz. Şu sıralar evdeki işlerle ilgili bazı kararlar aldım. Yapılacak işler belli sonuçta ama akşam olunca yorgunluğa yenik düşebiliyor insan. Böyle olunca da işler birikiyor. Birikince altından kalkması daha da zorlaşıyor. Şimdi artık işlerimi günlük plana koyup ona göre daha düzenli olmaya çalışıyorum.

Tuzlu kurabiye bayramdan önce vermek isteyip fırsat bulamadığım bir lezzet. Nedense misafir için hep tatlılara çalışır aklımız da tuzlu olunca bir kısır bir börekten öteye çok geçmez seçenekler (özellikle kendim için diyorum). Bu tuzlu pasta da kıyır kıyır güzel bir seçenek olarak arşivimde bulunsun istedim. Yağ miktarı fazla gelebilir ama çıkan pasta sayısı baya fazla.

Susamlı Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardak yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • tuz, isteğe göre kırmızı biber
  • Üzeri için: 1 yumurta, susam, çörekotu
Hazırlanması
  • Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine ununu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Kıvamı, ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak
  • İster merdane ile açıp kalıpla şekil vererek ister kopardığınız parçaları(büyük parçalar olmasın, küçük daha iyi oluyor) önce uzun şerit yapıp sonra uçlarını birleştirip halka yaparak şekil verin
  • Bir tabakta çırptığınız yumurtaya yüzünü batırıp bir kapta karıştırdığınız susam+çörekotu karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye dizin
  • 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Yorumlar