Simit Kebabı



Simit kebabı bir çeşit kıyma kebabı. Yağlı kıymanın içine ıslatılmış ince bulgur (Gaziantep'deki ismiyle simit) da konuyor. Kilis'te ismi Oruk diye geçiyor.

Bu kebabı kıyma kebabı gibi mangalda yapabileceğiniz gibi evde fırında da yapabilirsiniz. Ben eve yemeğe gelen misafirlerime fırında pişirdim ve gerçekten çok lezzetli oldu.

Simit Kebabı

Malzemeler (12-14 kişilik):
  • 1.5 kg. yağlı kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla simit (ince bulgur)
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı veya kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • 1 tane kebap şişi
Hazırlanması:
  • Bir kasenin içine simiti ve malzeme listesindeki baharatları koyup üzerine suyunu dökün.
  • Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları rendeleyin veya ezin.
  • Bir tepsi içine aldığınız kıymanın üzerine soğan, sarımsak ve tuzunu ekleyin.
  • Suyunu çekip soğuyan simiti kıymanın üzerine ekleyip tüm malzemeyi yoğurun
  • Yarım saat kadar dinlendirin
  • Mangalda yapacaksanız eğer şişlere saplayıp kıyma kebabı gibi pişirebilirsiniz
  • Fırında pişirmek için fırın tepsisine yağlı kağıt serin. kebap şişine geçirdiğiniz kıymayı fırın tepsisine şişten çekerek dizin
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Bu da o güne ait masamızdan bir görüntü. Aslında masa bu hali ile çok eksik. Masa örtüsü, runner, peçeteler ve halkalar Çiğdem'in hediyesi. Çok şık bir set. Kullanmak ancak kısmet oldu. Daha detaylı hazırlayıp fotoğraflamak isterdim ama şimdilik böyle sade halini çekebildim. Kendisine bir kez daha burdan teşekkür ederim. Evimin her detayını en az benim kadar düşünen sevgili arkadaşıma..

Yorumlar