Yoğurtlu Krep



Evde süt olmadığı zaman denedim krep e yoğurt koymayı. Artık göz alışkanlığı da olunca hangisi elimin altındaysa onu koyarak yapıyorum. Siz de süt olmadığı zaman krep yapmaktan vazgeçmek istemiyorsanız yoğurt ile deneyebilirsiniz. Hiç bir farkı yok.

Yoğurtlu Krep

Malzemeler(3-4 adet):
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt suyu (ekşi ise sadece su da olur)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
Hazırlanması:
  • Yumurtayı kaseye kırıp çatal veya çırpma teli ile çırpın
  • Üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin
  • Ekşi değilse eğer yoğurdun suyundan veya içme suyu ekleyip çırpın
  • Ununu da ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın
  • Kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip karışana kadar çırpın.
  • Yapışmaz tavaya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin, yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra krep hamurundan 1 kepçe tavanın ortasına dökün. Tavayı yanlara eğerek hamurun tavaya yayılmasını sağlayın
  • Bir tarafı kızarıp piştikten sonra diğer tarafını da bir spatula ile çevirip pişirin.
  • Her yeni krep için tavaya 1 çay kaşığı yağ ekleyin
Notlar:
  • Krep hamuruna hem tuz hem şeker koyduğum için tuzlu yiyeceklerle de şekerli yiyeceklerle de yenilebilir
  • Kabartma tozu kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanız daha güzel olur.
  • Daha kalın pişirerek aynı hamurdan pancake yapabilirsiniz
  • Krep hamurunu pişirip sarma börekler hazırlayabilirsiniz. Daha önce yaptığım börek tarifi için tıklayın.

Yorumlar