HAŞHAŞ ÇEMBERLİ KURABİYE



GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
2 yumurtanın haşlanmış sarısı(yumurtaları kabuklarıyla haşlayıp pişirelim soyup sadece sarılarını kullanalım)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
gerektiği kadar un
1 su bardağı siyah haşhaş
1 yumurtanın akı bulamak için..( haşhaşlar yapışsın diye)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kabımıza margarin,yumurta sarılarını,şeker ,tahin,kabartma tozu,vanilyayı koyup iyice karıştıralım unu azar azar ilave edip kulak memesinden birazcık sert hamur elde edelim.
hamuru 1 cm kalınlığında açıp bardakla keselim
kestiğimiz dairelerin kenarlarını önce yumurta akına daha sonara haşhaşa bolca bulayalım ve fırın tepsimize dizelim
önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim

Yorumlar