Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 50 ml süzme yoğurt
- 30 g Bizim Yağ
- 900 g orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 sivri biber
- 1 kırmızı kapya biberi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
- Patlıcanları yıkayın.
- Üzerlerini çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin.
- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve bir servis tabağına alın.
- Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin. Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin.
- Kıyma, salça ve ince doğradığınız biberleri ekleyin ve kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun.
- Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder