Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 10-12 arpacık soğan
- 2 patlıcan
- 2 havuç
- 2 baby kabak
- 3 domates
- 3 kırmızı kapya biber
- 2 dolmalık sarı biber
- 2 dolmalık yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Kuşbaşı dana etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın.
- Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın.
- Üzerine kuşbaşı etleri ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin.
- Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Fırın kabınızın üzerini yağlı kağıt ile örtüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı üzerinden alıp 10-15 dakika daha pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder