Malzemeler
- 1 kg bamya
- 1 kg domates
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
- Bamyaları iyice yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin.
- Kabuklarını koni biçimde keserek temizleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
- Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin.
- Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin.
- Bamyaları ekleyin.
- Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyip ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun.
- Kavanozda boşluk kalmayacak kadar sıcak su ekleyin ve sıcakken kapağını kapatın.
- Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin.
- Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder