Çilekli Kek

Çilekli kek

Malzemeler

  • 100 g eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 6 çilek
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı
  1. Eritilmiş tereyağını ve toz şekeri geniş bir kaba alarak mikser yardımı ile çırpın. 
  2. Üzerine yumurtayı ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. 
  3. Un, süt, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırpın. 
  4. Karışımı bir tart kalıbına alın ve üzerini spatula ile düzeltin. 
  5. Çilekleri iki parçaya bölüp hamurun üzerine dizin. 
  6. Damla çikolata serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  7. Fırının ısısını 165 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. 
  8. Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar