Malzemeler
- 100 g eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 6 çilek
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Eritilmiş tereyağını ve toz şekeri geniş bir kaba alarak mikser yardımı ile çırpın.
- Üzerine yumurtayı ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Un, süt, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırpın.
- Karışımı bir tart kalıbına alın ve üzerini spatula ile düzeltin.
- Çilekleri iki parçaya bölüp hamurun üzerine dizin.
- Damla çikolata serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Fırının ısısını 165 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
- Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder