Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yenibahar
- Tarçın
- 1 kg temizlenmiş hamsi
Hazırlanışı
- Pirinci bir kaba alın.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dakika bekletin.
- Yemeklik doğradığınız soğanlar ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin.
- Fıstıkların rengi hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz pirinci ilave edin.
- Sürekli karıştırarak pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- 3-3.5 su bardağı kadar su, kuş üzümü, toz şeker ve tuzu ilave edip orta ateşte pişirin.
- Ocaktan alın. Yenibahar ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız yuvarlak bir fırın kabının tabanına, kuyruk kısmı içe gelecek şekilde boşluk bırakmadan dizin.
- Fırın kabının kenar kısımlarını da hamsi ile kaplayın.
- Pilavın tamamını hamsilerin üzerine yayın.
- Kenarda sarkan hamsileri pilavın üzerine doğru kapatın.
- Kalan boşlukları da kalan hamsiler ile kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- Ters çevirip sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder