Kalkanoğlu Pilavı

Kalkanoğlu pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 300 g kuşbaşı kuzu eti
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için

  • Değirmen karabiber

Hazırlanışı
  • Pilav tenceresinde tereyağını eritin. 
  • Pirinç, tel şehriye ve kuşbaşı kuzu etini ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. 
  • Kemik suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tencerenin üzerini bir havlu ile sarıp 20 dakika dinlendirin. 
  • Değirmen karabiber ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar