Malzemeler
- 400 g beyaz etli balık
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 soğan
- 3 yer elması
- 1 havuç
- 1 kereviz sapı
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- 1 limonun suyu
- 2 yumurtanın sarısı
Üzeri için;
- Maydanoz
Hazırlanışı
- Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın.
- Üzerine sıcak su ve defne yaprağını ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Balıkların kılçıklarını temizleyin.
- Suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
- Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine küp doğradığınız soğan, yer elmaları, havuç ve kereviz sapını ilave edip birkaç dakika soteleyin.
- Suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
- Sebzeli karışıma, ayıkladığınız balıklar, balık suyu ve baharatları ekleyip kaynatın.
- Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarılarını bir kasede çırpın.
- Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ilave edin.
- Karıştırıp ocaktan alın.
- Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder