Meyaneli Balık Çorbası

Meyaneli balık çorbası

Malzemeler

  • 400 g beyaz etli balık
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 soğan
  • 3 yer elması
  • 1 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurtanın sarısı

Üzeri için;

  • Maydanoz

Hazırlanışı
  1. Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. 
  2. Üzerine sıcak su ve defne yaprağını ekleyip 10 dakika haşlayın. 
  3. Balıkların kılçıklarını temizleyin. 
  4. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin. 
  5. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. 
  6. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. 
  7. Üzerine küp doğradığınız soğan, yer elmaları, havuç ve kereviz sapını ilave edip birkaç dakika soteleyin. 
  8. Suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  9. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  10. Sebzeli karışıma, ayıkladığınız balıklar, balık suyu ve baharatları ekleyip kaynatın. 
  11. Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarılarını bir kasede çırpın. 
  12. Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ilave edin. 
  13. Karıştırıp ocaktan alın. 
  14. Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Yorumlar