Muzlu Un Kurabiyesi

Muzlu un kurabiyesi

Malzemeler

  • 225 g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket muzlu puding
  • Tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı
  • Tereyağı, pudra şekerinin yarısı ve vanilya esansını bir karıştırma kabına alın. 
  • Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 
  • Ayrı bir karıştırma kabında un, muzlu puding ve bir tutam kadar tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. 
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. 
  • Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. 
  • Kurabiyelerin yarısına denk gelecek şekilde çatalla bastırıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin. 
  • Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlar