Malzemeler
- 225 g tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
- 2 su bardağı un
- 1 paket muzlu puding
- Tuz
Üzeri için
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Tereyağı, pudra şekerinin yarısı ve vanilya esansını bir karıştırma kabına alın.
- Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Ayrı bir karıştırma kabında un, muzlu puding ve bir tutam kadar tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin.
- Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın.
- Kurabiyelerin yarısına denk gelecek şekilde çatalla bastırıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin.
- Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder