Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı karışık orman meyvesi
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı damla beyaz çikolata
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Üzeri için;
- Karamel sos
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın.
- Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Dolgusu için karışık orman meyvelerini geniş bir tavaya alın.
- Esmer şeker, limon suyu ve tereyağını ilave edip meyveler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın.
- Bir merdane yardımıyla ince açın.
- Hamurdan iri kare parçalar kesin.
- Arasına orman meyveli harçtan koyup birkaç parça damla çikolata ilave edin ve mantı şeklinde köşelerinden birleştirerek kapatın.
- Orman meyveli mantıları kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Üzerine karamel sos gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder