Malzemeler
- 2 patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 2 çarliston biber
- 3 domates
- 1 patates
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 5 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 5 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı taze kekik
Hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kararmamaları için tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın.
- Küp doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
- Küp doğradığınız biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- Suyunu süzdüğünüz patlıcanlar, küp doğradığınız domatesler ve patatesi ekleyin.
- Suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Terbiyesi için, sirke ve yumurta sarısını bir kasede çırpın.
- Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave edin.
- Karıştırıp ocaktan alın.
- Üzerine taze kekik serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder