Malzemeler
- 500 g un
- 6 g kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- Bir tutam tuz
- Bir tutam toz şeker
- 8-10 dal dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 3-4 dal taze kekik
- 7-8 taze soğan
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Unu geniş bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açın ve kuru maya, ılık su, tuz ve toz şekeri ilave edip yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
- İnce kıydığınız otları mayalanan hamura ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
- Üzerini tekrar nemli bir bezle örterek 30 dakika daha dinlendirin.
- Kabaran hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Ilık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder