Yaban Mersinli Limonlu Pasta

Yaban Mersinli Limonlu Pasta


Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gr margarin ya da tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü ya da toz vanilin
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 2 su bardağı yaban mersini (donmuş da kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı
  1. Unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
  2. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın.
  3. Başka bir kapta yağı ve şekeri mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin, çırpmaya devam edin.
  5. Süt ve limon karışımını, yumurtalı karışıma ekleyin, mikser ile değil çırpıcı ya da bir çatalla karıştırın.
  6. Un karışımını ekleyin, karıştırın ve en son yaban mersinlerini ekleyerek karıştırın. Nazikçe karıştırın, mümkünse spatula ya da silikon karıştırıcılardan kullanabilirsiniz.
  7. Daha önceden ısıttığınıda 180 derecelik fırında, altına yağlı kağıt koyarak pişirin.

Yorumlar